MAMAVILLAGE

Waarom ben ik mamavillage gestart?

Zoals het oude gezegde luidt: “It takes a village to raise a child”. Zelf ben ik erg zoekende geweest naar wie en waar die village dan is? Komt die vanzelf, of moet ik hiernaar op zoek gaan?

Ik merkte dat na de komst van mijn kinderen mijn kringetje kleiner werd en ik ontzettend behoefte kreeg naar meer connectie met andere moeders. Soms gaat dit echter niet zo makkelijk; vriendinnen die in een andere levensfase zitten, de mensen om je heen hebben het druk, je weet niet goed hoe je dit moet plannen of je vindt het lastig om opvang te vinden om je handen even vrij te hebben zodat je met vriendinnen of andere mama’s af kunt spreken. Ik voelde hier in de omgeving heel erg een gemis naar, waardoor ik het zelf ben gaan vormgeven.

 

Wat is Mamavillage?

Mamavillage bestaat uit 2 onderdelen: Mamacafé en Mamacirkels

Het mamacafé vindt 1x per maand plaats in Elsloo en is bedoeld om in verbinding te komen met andere mama’s. De jonge kinderen mogen lekker mee en er is een fijne gelegenheid om luiers te verschonen, je kindje te voeden en te laten spelen met andere kindjes. Ondertussen kun jij in contact komen met andere moeders, ideeën en tips uitwisselen en even lekker genieten van het moment met een heerlijke latte macchiato of thee erbij en natuurlijk een lekker gebakje. Ook voor de kindjes zijn er kindvriendelijke gebakjes en babyccino’s beschikbaar.

Bij geschikt weer gaan we regelmatig een wandeling maken in het bos voorafgaand aan de bijeenkomst.

 

De mamacirkels zijn bijeenkomsten die door mij worden geleid. Ze zijn voor jou als mama om even een momentje voor jezelf te hebben en samen met andere mama’s te relaxen en verbinden. Tijdens deze cirkels drinken we ceremoniële cacao, zetten we een intentie voor de bijeenkomst, hebben we een speciale mamameditatie en is er ruimte om ideeën en tips met elkaar uit te wisselen. Ook hebben we regelmatig bijeenkomsten verbonden aan een thema en zal ik gastsprekers uitnodigen.